Site Rengi

Fuar Standı Nasıl Yapılır?

22.02.2020
3.612
Fuar Standı Nasıl Yapılır?

Fuar organizasyonları, özel tanıtım enstrümanlarının kullanılması gereken etkinliklerdir. Bu etkinlikler için özel tasarımların uygulamaya konulması ve titizlikle uygulama yapılması gerekmektedir. Bu noktada sadece üretim kapasitesi yeterliliği değil, ürünün tasarım aşaması da büyük önem teşkil etmektedir. Doğru tasarlanmamış ürünün doğru tanıtım etkinliği sonucuna ulaşması mümkün değildir. “Fuar Standı Nasıl Yapılır?” sorusunun asıl cevabı bu nedenle kesinlikle tasarım olmalıdır.

Tasarım sergilenecek ürünün hangi niyetle ve hangi noktada sergileneceğinin tespitinden sonra detaylı biçimde planlanması sürecidir. Bu aşamada esasında standın tüm malzeme özellikleri tespit edilip, üretimde kullanılacak tüm kriterler belirlenir. Sonuç olarakta, ürünün etkili ve beklentilerle örtüşen bir fuar standı olması mümkün hale gelmektedir.

Her sektörün adeta pazarlama katarı konumundaki fuarlar, firmaların çok önem verdiği etkinliklerdir. Çünkü bu organizasyonlarda, firmalar ürün ve hizmetlerinin pazarlamasını etkin bir biçimde yapabilmekte, müşterilerin dikkatini çekebilmekte ve rakiplerinin neler yaptıklarını görebilmektedir. Bütün bu hedeflere ulaşırken fuara etkili bir stand ile katılmanın önemi çok büyüktür.

Her yıl düzenlenen binlerce fuara katılan yüz binlerce firmanın farklı stand tasarımları bulunmaktadır. Bu noktada, “En iyi  Stand Nasıl Kurulur?” sorusu akıllara her zaman için gelmektedir. Zira standı ilgi çekici ve kullanışlı olan firmalar, diğer firmalara göre her zaman için, bir adım önde olacaktır.

Üretim

Fuar standı üretimi kullanılacak malzemelerin belirlenmesinden sonraki aşamada uygun ekipmanları bir arada kullanılarak bir bütün oluşturması ile meydana gelmektedir. Bu aşamada bir çok farklı materyal kullanılabileceğinden, üreticinin reklam alanında kullanılan tüm materyalleri ve hatta daha fazlasını kullanabilme kabiliyetinin olması gerekir. Bu aşamada kullanılan malzemelerin her biri farklı bir işçilik ve üretim sürecini gerektirmektedir. Mesela, pleksiglas ile cam görünüm olarak farklı olmasalar da, büyük farkları söz konusudur.

Bu nedenle uygulamada isteğe, amaca ve teşhirin ne olduğuna göre farklı malzemelerin kullanılması zorunlu olacaktır. Bu nedenle üretimde ileri seviyede hakimiyet sahibi olmak ya da nitelikli çözüm ortakları ile çalışmak stand üreticisi firmalar için vazgeçilmez tercihlerden birisi olmalıdır.

Yurtdışı Fuar Stand tasarımı, bambaşka bir uzmanlık alanı olup bu konudaki tecrübeli firmalarla ilerlemek çok doğru olacaktır. Her fuarın, fuar organizasyonunun ve her ülkenin farklı bir yoğurt yemesi olacaktır. Yurtiçinde bile, onlarca farklı fuar uygulaması varken, bu seçimde karar aşamasında oldukça dikkatli olunması gerektiği unutulmamalıdır. “Fuar stand tasarımı nasıl yapılır?” sorusu, bu noktada da farklı farklı cevaplar bulacaktır.

İyi Bir Standın Püf Noktaları

Fuar standı nasıl yapılır?” sorusunu cevaplamadan önce, herkesin mutabık olduğu fakat detayları hakkında çok az şey bildiği standların genel tanımı ile başlamak doğru olacak kanısındayız. Fuar standları, firmaların fuarlarda ürün tanıtımı ve müşteri görüşmeleri gerçekleştirdiği açık ve kapalı alanları bulunan merkez ofislerinin bir aynası olarak düşünmek doğru olacaktır. Standları, ürün tanıtımı da yapıldığı için bir sergi alanı olarak da düşünebiliriz.

İyi bir stand, amacına uygun olarak hazırlanmalıdır. Bununla ilgili olarak, ürünlerin en iyi ve en güzel şekilde tercih edildiği, müşterilerin en iyi şekilde ağırlandığı ve onlarla en verimli görüşmelerin gerçekleştiği, alanı en etkili şekilde planlan stand, kuşkusuz iyi bir stand olarak değerlendirilebilmektedir. Görüşme alanları ise, firmanın satış stratejisine göre açık ve kapalı olarak tasarlanıp, inşa edilebilir. Tam da bu noktada firma ile antrakt kalıp, planlama buna göre yapılmalıdır.

Fuar Standı Detayları

Standın iç ve dış tasarımında çok fazla ayrıntı gizlidir. Firmanın tanıtım afişleri, broşürleri, müşterilere sunduğu promosyonlar, stand içi görsel giydirmeler stand içerisindeki masa ve sandalye gibi ekipmanlar, aydınlatma ve elektrik işleri, dekorasyon vb. gibi konular stand yapımında çok dikkat edilmesi gereken ayrıntılar olup, markanın prestiji açısından önemlidir.

Fuar organizasyonları genellikle panayır havasında olan etkinliklerdir. Oldukça kalabalık olan ve birbirine benzer birçok materyali barındıran bu alanlarda dikkat çekmek ise hem çok önemli hem de çok zordur. Profesyonel bir tasarıma sahip standlarla bu alanda dikkat çekmeniz, farkınızı yansıtmanız çok daha kolay ve kaliteli bir tercih olacaktır. Kaliteli malzemelerle ve kaliteli tasarımlarla kendini gösteren standlar her zaman çok daha fazla avantaj sağlamaktadır.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.