Site Rengi

Fuar Stand Planı Nasıl Yapılır?

14.03.2020
4.114
Fuar Stand Planı Nasıl Yapılır?

Fuar Stand Planı gerçekleştirirken son derece titizlik le çalışılmalıdır. Sene de bir kaç defa gerçekleşen bu fuarların firma ve markaların ticari gelişimine büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Etkili bir ürün tanıtımı, hangi ortamda olursa olsun duruma ve ortama en uygun tanıtım ekipmanları kullanarak başarıya ulaşır. Ürün tanıtım organizasyonlarında yada fuarlarda öncelikli amaç ürün tanıtımıdır. Yani uygun ekipman kullanımının en önemli olduğu organizasyonlar fuarlardır.

Fuar Stand Planı; kullanılacak fuar alanının en uygun şekilde kullanılabilmesi için olmazsa olmaz bir detaydır. Fuar hedefine ulaşabilmek için Fuar Stand planlarının kesinlikle en doğru şekilde yapılması gerekir. Planlama aşamasında dikkate alınması gereken pek çok kriter vardır.

Genellikle tasarım aşamasında halledilen bu kriterler fuar standının başarılı olmasına direkt etki eder. Aynı zamanda, “Fuar stand tasarımı Nasıl Yapılır?” sorusunu cevaplayacak verilerden birisidir.

Fuarlara katılımcı firmalar genellikle fuar standı ile alakalı her hizmeti fuar stand firmalarından aldığından dolayı, stand planlama işlemini de bu stand firmalarıyla beraber yürütür.

Çok fazla detaya sahip olan bu planlama süreci doğru ve etkili bir şekilde yapılmazsa sonradan geri döndürülemeyecek sorunlarla karşılaşılabilir.

Fuar Standı Planında Dikkat Edilmesi Gereken Neler Vardır?

Fuar standı planı yapma işlemi çok fazla parametre barındırır. Plan yapılırken öncelikle standın şekli, ölçüleri, mimarisi, stand içinde kullanılacak ekipmanlar, standın bölümleri gibi daha birçok teknik ve teknik olmayan detay gerekir.

Tabi bunlarla beraber standın hangi malzemeden inşa edildiği de bir o kadar önemlidir, ayrıca elektrik ve mekanik gereksinimleri de Stand planının olmazsa olmazlarındandır. Stand yapımında kullanılan malzemeler, işçilik detayları kadar ortaya çıkacak sonuca etkisi yüksek olacaktır.

Fuar Stand Planı Önemli midir?

Fuar katılımcısı her firma, stand çeşidi, imal edildiği malzeme, büyüklüğü, şekli nasıl olursa olsun Fuar Stand Planını en uygun şekilde hazırlamalıdır. Çünkü standlar fuar boyunca katılımcı firmaların en önemli silahıdır ve firmanın sektörde edineceği yer yada ürünlerinin başarısı bu fuarın başarısına bağlıdır.

Bu nedenle hiç bir eksik olmadan fuarın başından sonuna kadar standın her bölümünde neler yapılacağı muhakkak en ince ayrıntısına kadar planlanmalı ve açıkça fuar stand planında yer almalıdır. Böylece Fuar standı Yapımı sorunsuz bir şekilde tamamlanabilsin.

Stand Planı yapmadan da stand kurmak ve fuarlara katılmak elbet mümkündür. Lakin bu şekilde fuar standı vasat bir görünümden ileri gidemeyecektir.

Fuar Stand

Fuar boyunca çok ciddi sıkıntılarla karşılaşılabileceği gibi katılımcı firmayı geriye dönüşü mümkün olmayan problemlerle karşı karşıya bırakabilir. Bu şekilde fuara katılmak için ayrılan bütçe boşa harcanan bütçe olmaktan ileri gidemeyebilir.

Fuar Stand Planı, fuar standı için ayrılan yer belirlendikten sonra yapılmalıdır. Keza hazırlanan plan fuar alanı ile uyumsuz olursa yine fuar standı tüm işlevini kaybedebilir. Fuar Standı için en önemli parametre olan tasarım süreci bile planlama işleminin sonrasında yapılmalıdır.

Plandan sonra tasarım yapılır akabinde üretim başlar ve stand kurulur.

Fuar Standında Başarılı Olmak İçin

  • Fuar stand alanını önceden ziyaret edebilirsiniz. Bu sayede standı yaptıracağınız üretici firmalara hayal ettiğiniz standı daha rahat aktarabilirsiniz. Fuar standı alanları, firmanın temsilcisi olan standlar için büyük önem taşır. Alanın yeterliliğinden, zeminin yapısına kadar pek çok detay, fuar standınız üzerinde belirleyici unsurları oluşturacaktır.
  • Fuar stant tasarımı için mevcut kitleyi ve hedef kitleyi iyi tanımanızda fayda vardır. Sektöre yeni girmiş bir firma değilseniz, halihazırda mevcut bir kitleniz varsa bu noktada yapmanız gereken iki ufak araştırma vardır. Şuanki mevcut kitlenizi yakından tanımak ve ardından hedeflediğiniz kitle için neler yapmanız gerektiğini belirlemek. Zaman zaman birçok büyük firmanın aniden temsil eden renklerine kadar değişiklik yaptığını görürüz. Aynı değişimi kullanmak istediğiniz fuar standınız üzerinde yapabilir, dikkatleri çekebilirsiniz.
  • Dikkat çekici tasarımlara tercih edebilirsiniz. Fuar organizasyon alanında göze çarpan ve kendini belli eden bir fuar standı her zaman diğerlerinden daha çok avantaj sağlar. Standınızdaki detayları büyüterek dikkatleri toplayabilirsiniz.
  • Akılda kalıcılığa özen göstermelisiniz. Fuar stant kullanımınızda kreatif detayları hakim kılarak akılda kalmayı sağlayabilirsiniz. Fuar standlarında sıklıkla olmayan ışık ve aydınlatmalar, ses sistemleri, yaratıcı karşılama bankoları, modern çizgiler gibi detaylara yön vermelisiniz.
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.