Pleksi LEDli Stand projemizde Turkeyana Clinic için siyah ahşap lake gövdeyi mavi ışıkla birleştirdik. Zemin dahil dört oval raf, ürünler için açık bir sunum alanı oluşturur. Ayrıca yan pleksi paneller ve üst logo bölümü tasarımı tamamlar. Böylece gövde, raflar ve marka yazıları aynı görsel düzen içinde yer alır.
Bu ayaklı modelde ürün sunumunu kliniğin mekânıyla birlikte ele aldık. Siyah ana renk, mavi LED ayrıntıları için bir zemin oluşturur. Bununla beraber oval çizgiler standın bütününde devam eder. Tasarımda hem ambalajları hem de marka kimliğini öne çıkarmayı hedefledik.
Pleksi LEDli Stand ve Dört Oval Raf
Ahşap lake gövdede zemini de teşhir alanına kattık. Böylece toplam dört raf düzeyi elde ettik. Raflar arasında ürün yerleşimi için geniş aralıklar bıraktık. Aynı zamanda oval raf biçimini gövdenin diğer hatlarıyla birlikte kullandık.
Her rafın üst ön cephesine ürün tanıtımı için logo yazıları ekledik. Yazıların rengini ve tipografisini standın genel görünümüyle eşleştirdik. Bu sayede marka anlatımı yalnızca üst başlıkta kalmaz. Ayrıca farklı raflardaki ürünler aynı görsel kimliği paylaşır.
Raf yüksekliğini müşteri erişimiyle birlikte değerlendirdik. Ancak yeni bir ürün serisi için aynı aralıkları doğrudan uygulamayız. Önce ambalajların boyutlarını ve toplam ağırlığını kontrol ederiz. Böylece raf düzenini gerçek ürünlere göre planlarız.
Mavi Aydınlatma ve Pleksi Yüzeyler
Yan bölümlerde oyma pleksi yüzeylerle LED aydınlatmayı bir araya getirdik. Mavi ışık, siyah gövdenin kenarlarını öne çıkarır. Bununla beraber pleksi yan korumalar raf düzenini tamamlar. Üst başlıkta da pleksi kullandık ve alt bölümüne ışıklı logo ekledik.
Logo yüzeylerini farklı yönlerden görüşü düşünerek yerleştirdik. Böylece marka adı, standın çevresindeki hareketle birlikte görünür kalır. Aynı zamanda ışık noktalarını ürün ambalajlarıyla birlikte ele aldık. Çünkü aydınlatmanın yönü, rafların genel görünümünü doğrudan etkiler.
Bu projeyi Turkeyana Clinic için hazırladık. Farklı bir marka için logo ve renk düzenini yeniden planlarız. Ayrıca pleksi kalınlığı ile bağlantı ayrıntılarını kullanım koşullarına göre seçeriz. Malzeme özelliklerini değerlendirirken üretici verilerini ve gerçek uygulama ihtiyacını esas alırız.
Ürün Yerleşimi ve Sipariş Hazırlığı
Pleksi LEDli Stand, kozmetik ve bakım ürünlerini tek noktada sunmak için bir proje örneğidir. Bununla beraber kullanım alanı ve ürün listesi her siparişte belirleyici olur. Benzer bir kurgu için LEDli ayaklı MDF kozmetik standı projemize göz atabilirsiniz. Böylece raf ve marka alanlarını farklı örnekler üzerinden karşılaştırırsınız.
Bu modelde minimum sipariş miktarı 25 adettir. Teklif hazırlığı için ürün ölçülerini, adet bilgisini ve marka görsellerini paylaşabilirsiniz. Ardından raf aralıklarını ve ışıklı yüzeylerin kapsamını netleştiririz. Ayrıca montaj, ambalaj ve nakliye planını üretim öncesinde birlikte ele alırız.



