Site Rengi

Teşhir Sepeti Ne için Kullanılır?

21.12.2021
2.003
Teşhir Sepeti Ne için Kullanılır?

Teşhir sepeti nedir, nerelerde kullanılır, teşhir sepeti hangi ürünler için üretilir ve hangi malzemeden yapılır tüm detaylarını sizler için hazırladık.

Teşhir sepetleri pek çok ürün çeşidinin ya da karma ürünlerin sergilenmesi için satış odaklı ya da markaya özel şekilde üretilen sepetlerdir. Bu sepetler tamamen bir stant olmasa da ürün teşhir standları ile hemen hemen aynı fonksiyonel göreve sahip olan materyallerdir. Ürün sepetlerinin pek çok farklı grubu vardır. Teşhir sepetleri firmaların belirlenen satış noktalarında ilgili ürünlerin sergilenmesini amaçlayarak, plastik, metal gibi malzemeler yardımı ile üretilmiş araçlardır.

Ürün Teşhir Sepeti Nerelerde Karşımıza Çıkar?

Teşhir sepeti özellikle büyümeyi hedefleyen ve gelişmekte olan marka ve firmaların sıklıkla kullandığı tanıtım ve reklam araçlarından biridir. Uğrak ve popüler noktalara yerleştirilen ürün teşhir sepetleri, üründen istenilen verimi almasına büyük derecede katkı sağlar bu sebeple ürün sepeti şu alanlarda çok daha fazla görülür:

  • Marketler
  • Özellikle parfüm satışı gerçekleştiren kozmetik mağazalar
  • Eczaneler
  • Spor giyim mağazaları
  • Hobi mağazaları

Vakum termoform, pleksi ve enjeksiyon, sac, profil boru, tel, MDF, suntalam ve benzeri ana malzemelerin kullanımı ile rahatlıkla üretimi gerçekleştirilebilir. Teşhir sepeti istenilen boyut ve şekil de ayarlanabilmekte olup üzerinde baskı, afiş gibi reklama dayalı bütün logolar barındırabilir. Raflı, ayaklı, askılı gibi çeşitleri bulunmakla birlikte tıpkı bir stantta olduğu gibi aksamları vardır. Masaüstü kullanıma da uygun olması sebebiyle zaman zaman belli markaların reklamını yapan cafe, restoran, lokanta gibi işletmelerde de ürün teşhir sepetlerine rastlamak mümkündür.

Teşhir sepeti diğer stand türlerine ya da sepet çeşitlerine göre çok daha ilgi çekicidir. Potansiyel alıcıların dikkatini çekmek için son derece profesyonel hazırlanmış bir görselliğe sahiptir. Şık bir yapıya sahip olması, ürünlerle birlikte bir uyum içerisinde yer alması teşhir sepetlerine birçok alanda pek çok markanın tercih etmesi için idealdir.

teshir-sepeti-ne-icin-kullanilir

Teşhir Sepeti Nasıl Üretilir?

Teşhir sepetleri, stant üretimi gerçekleştiren birçok firma tarafından üretilebilmektedir. Üretici firmalar müşterilerin talepleri doğrultusunda farklı renklerde, boyutlarda, tasarımlarda ürün teşhir sepeti üretir. Teşhir sepeti fiyatları sepetin üretiminde gerçekleştirilen pek çok aşamaya göre değişkenlik gösterebilmektedir. Sepeti fiyatı üzerinde etkisi bulunan noktalardan bahsetmek gerekirse: sepette kullanılan ana ve ek malzemeler, ürün teşhir sepeti tasarımı, üründe istenen özellikler, teşhir sepetlerinin yapısı ve şekli gibi noktalardır.

Ürün sepetleri genellikle metal malzemeden gerçekleştirilmiş olup bacaklı ve havuz şeklindedir. Bu ürün sepetleri mağazalarda kullanım için oldukça uygundur.
Özellikle outdoor, spor, hobi eşyaları satan mağazalarda; top, maske, eldiven, havlu, ampul gibi düşük maliyetli küçük ürünlerin sergilenebilmesi için oldukça büyük önem taşır. Bu ürünler genellikle alışveriş esnasında müşterilerin almak için düşünmediği ve zaman kaybetmediği ürünlerdir. Bu tarz ürünler ne kadar göz önünde ve temasa ne kadar açık olursa ürünlerin potansiyeli de o kadar artmaktadır. Havuz ürün sepeti şimdiye kadar pek çok dünya çapında ünlü mağazanın satışlarını artırmak için kullanmış olduğu bir ürün teşhir aracıdır

 

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.