Fuara Gidiyorum, Yanıma Ne Almalıyım? Bu soruya cevap verebilmek için ilk olarak fuara katılımcı olarak mı, ziyaretçi olarak mı gidiyorsunuz sorusunun cevaplanması gerekir.
Fuar katılımcısıysanız yanınıza almanız gerekenleri planlarken daha itinalı ve dikkatli olmalısınız. Keza bu konuda sadece yanınıza almanız gerekenlere değil kılık kıyafetinize de dikkat etmelisiniz. Ziyaretçiyseniz tabiki böyle bir zorunluluğunuz yoktur.
Ancak yine de bu konu sektörde alakalı bir kişiyseniz yine belli bir düzeyde dikkat etmeniz gereken bir konudur. Bunlar dışında fuara giderken yanımıza neler almalıyız? Fuarda dikkat EDİLMESİ GEREKENLER gibi bir çok sorunun yanıtını aşağıdaki yazıda bulabileceksiniz.
Fuar Katılımcı Firma Yetkilileri Fuara Giderken Yanına Ne Almalıdır?
Günümüzde en önemli ticari organizasyonların başında gelen fuarlara katılım öncesinde yapılması gereken ciddi hazırlıklar vardır. Fuara katılım sağlayan firmalar, zaten stand tasarımını önceden planlamış ve stand imalatını gerçekleştirmişlerdir.
Böylece fuar standı planı, büyüklüğü ve kullanım şekli ile alan içindeki operasyonel faaliyetler rahatlıkla planlanabilir. Bunlarla beraber fuar sırasında yapılacak olan hizmetler, ikramlar gibi birçok konuyu da önceden planlanmış olması gerekmektedir. Bunlar son dakikaya bırakılırsa ve düzgün planlanmazsa büyük ihtimalle fuar çok kötü geçecektir.
Ayrıca ekstra olarak fuar katılımı yapan firmanın marka, ürün ve tarihini anlatan her türlü dökümanın fuara giderken yanınıza alınması gerekir. Ve bu tanıtım belgelerinin her ziyaretçiye verildiğinden emin olunması fuarın olmazsa olmazlarındandır.
Fuara Giderken ne Alınır? sorusu aslında katılımcı firmanın stratejisine bağlıdır diyebiliriz. Ancak konuya kişisel olarak bakacak olursak, katılımcı firma yetkililerinin uygun kıyafet giymesi gerekli olduğu kadar gün içinde karşılaşılabilecek aksiliklerden dolayı yanına yedek kıyafet de alması önemlidir.
Kişisel bakım için gerekli parfüm ve benzeri detayların düşünülmesi şarttır, ayrıca stand temizliği için de bez, ıslak mendil gibi hijyen ürünleri de bulundurulması önemlidir. Fuar için gerekli malzemeler, güzelce listelenerek önceden alınacaklar listesine dahil edilmelidir.
İletişim Araçları
Büyük organizasyonlarda katılımcı firma yetkilileri arasında yada organizasyon firması personelleri arasında iletişim çok önemlidir. Bazen telefonla bu iş görülebilecek olsa da çoğu zaman sürekli birbirlerine bağlı telsiz sistemi olması çok daha kullanışlı olabilir. Eğer iletişim telefonla yapılacaksa kablosuz yada kablolu kulaklıkların temin edilmesi de çok önemli olabilir.
Peki Ziyaretçiyseniz Yanınıza Ne Almalısınız?
Fuara giderken yanına alınması gerekenler sorusu, sadece firmalar için değil, ziyaretçiler için de önemli bir sorudur. Çünkü özellikle büyük organizasyon ve fuarlara programsız ve uygun ekipmanlara sahip olmadan gidilirse, fuarı ziyaret amacından sapacaktır.
Ve belki de fuarın asıl gezilmesi gereken yerler için vakit kalmayacaktır. Gereksiz vakit kayıplarını önlemek için fuara gitmeden önce doğru program yapılmalıdır. Ve yine fuara giderken fuar yerleşim planı ve firma listesi bulundurmalıdır.
Ziyaretçiler için fuar alanına girmek için ilk olarak fuar davetiyelerini yanlarına almayı unutmamalıdır. Aksi takdirde fuar girişlerinde gereksiz vakit kaybedebilirler. Öğrenci olan ziyaretçiler yanlarına öğrenci kimlik kartlarını alarak bir çok fuara fuara ücretsiz veya indirimli olarak giriş yapabilmektedir.
Daha küçük örneğin aksesuar yada kitap fuarlarının ziyaretçileri genellikle fuardan bir şeyler satın alabilmektedir. Her ne kadar standlardan gerekli taşıma çantaları veriliyor olsa da onca tanıtım broşürünü ve satın alınan ürünleri taşımak için zaman zaman yetersiz kalabilmektedir.
Bu durum için ziyaretçilerin yanlarına çanta yada benzeri bir eşya almaları akıllıca olabilir.
Fuar Standı Nasıl Planlanmalıdır?
Stand tasarımı ve üretimi yapan firmaların deneyimli müşteri temsilcileri daha net ve sağlıklı hizmet sunabilmek adına fuar katılımcısı şirketlerin yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirir. Tam olarak nasıl bir stand olmalı? Standda sergilenecek ürünlerin hangi özelliği öne çıkarılmalı? Hedef kitle için en uygun stand modeli hangisidir? Gibi soruları cevaplarken aynı zamanda tasarım hakkında da büyük bir ilerleme sağlanmış oluyor.
Katılımcı firmalar bu aşamada; standda ne yapacaklarını, hangi ürünleri sergileyeceklerini, neden fuar organizasyonunda yer aldıklarını, hizmetlerini aktarıyorlar. Elde edilen bilgilerle; katılımcı firmanın kimliğine, isteğine, ürüne en uygun stand modelleri analiz ediliyor. Ve tüm bu süreçlerin ardından kişiye, markaya ve firmaya ait bir stand tasarımı ortaya çıkarılıyor. Stand tasarımında dikkat etmesi gereken noktaların da üzerinde durarak pek çok avantaj aynı anda karşılanıyor.