Fuar Stand İkramları nelerdir? Fuarlarda ikram Nasıl Yapılır? Fuarlarda; cirosal anlamda küçük, büyük ve orta ölçekli bir çok işletmeyi katılımcı olmak görmekteyiz. Burada ana amaç; her zaman diğer fuar standı daha fazla ilgi çekerek, kalabalık bir kitleyi standa yöneltmek ve bu şekilde, potansiyel ürün veya hizmet alıcılarını keşfetmektir.
Markaların kendi ürün lansmanında, tanıtıcı faaliyetlerinde ve bir çok organizasyonda kokteyl veya kokteyl prolonge veya gala yemeği verdiklerini görmekteyiz.
Genel görgü kuralları üzerinden hareket ettiğimizde, misafirlerimizi her zaman iyi ağırlamak ister ve ikramda kusur etmeyiz. Fuar standında da ziyaretçilerin her biri potansiyel olarak, birer müşteri de olsalar, öncelikle misafirlerimizdir.
Fuar Standı İkramları, konusuna geldiğimizde ise, bir çok değişken yol haritamızı çizecektir. Bu konu; bütçe, fuar katılımcısı ve ziyaretçi portföyü gibi bir çok kriter içerisinde değerlendirmelidir.
Otomobil Fuarı’nda içki servisi yapılabilirken, bir Orta Doğu’da düzenlenen başka bir fuarda farklı ikramlara yönelmelidir. Aslında bu birbirine iki zıt örnek yerine, ikram meselesi daha spesifik örneklerle de anlatılması da mümkündür. Fuarda dikkat çekmek için, bunun gibi bir çok etkinlik, ikram, aktivite yapılabilmektedir.
Neden Fuar Standı’nda İkram?
Özellikle belirli tarih aralıklarında ve özellikle ülkemizde ve kuzey yarım kürede Ekim ayı gibi başlayıp, Nisan ve Mayıs aylarına kadar süren fuarlar da herkesin amacı dikkat çekmek olduğunu söylemiştik.
İlk iş olarak doğru fuar standı firması ile anlaştınız, doğru ve öne çıkan bir tasarımla, fuardaki yerinizi aldınız. Bütün bunlar öne çıkmak adına tek başına yeterli midir? İçinde onlarca dinamiğin olduğu pazarlama faaliyetlerinden bahsederken, bu sorunun cevabı elbette ki, hayır olacaktır.
Firma, marka ve kurum stand içi aktiviteler ve ikramlarla fuar süresince ilgiyi standlarında toplayabilirler. Fuarda ikramın yapılması kadar, doğru yapılması da son derece önemlidir ve oldukça dikkat edilmesi gereken bir konudur.
İkramı yapan kişilerin kişisel bakımından, hal ve tavırlarına kadar bu konular oldukça önemlidir ve aslında başarının görünmeyen sırlarıdır. Bunun dışında, tüm bu ikramların sunumu da profesyonel bir şekilde görünmelidir. Bu da ancak, doğru partnerle çalışarak olabilecek şeylerdir.
Profesyonel catering firmalarına ulaşmak için, kendi araştırmanızı yapabilir veya fuar standınızı yapan firmadan destek alabilirsiniz.
Birçok fuar standı üreticisi bu firmalarla kontakt halinde olduğundan kaynaklı, üretici firmanız ile hayalinizdeki organizasyonu değerlendirerek birçok adımı kolaylaştırma şansına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda üretici firma ile organizasyona dair planlar yaparak standınız üzerinde de belirleyici faktörlerin gelişmesine ön ayak olabilirsiniz.
Fuar Stand İkramları Nelerdir?
Basit bir konu gibi görünse de, yemek ve damak tadı ayrı bir kültürdür ve bir bakıma kişinin, markanın veya adı neyse ev sahibinin, vizyonu ile de ilgilidir. Böylece “Fuarda Ne İkram Edilir?” sorusu büyük oranda cevaplanmış olmaktadır.
İçecek olarak sürekli çay ve kahve ikramları ile beraber alkollü-alkolsüz soğuk içecekler bulunan ortama göre rahatlıkla servis edilebilir:
Bunlar dışında;
- Ara sıcaklar (misket köfte ve atıştırmalık ızgaralar)
- Kanepe
- Patlamış mısır
- Lokma
- Waffle
- Pankek
- Kurabiye çeşitleri
- Muffin
- Pamuk şeker
- Tatlı ve tuzlu kuru pasta çeşitleri
- Somon Füme Kapari Eşliğinde Dereotu ile Beraber
- Cookie & tüm çeşitleri
- Makarna salatası & tüm salata çeşitleri
- Soğuk sandviç & türevleri
- Patates kızartması
- Çıtır Soğan Halkası
bir çok ikram sayabiliriz. Aslında buradaki ana amaç, lezzetli ve aynı zamanda eğlenceli içerikler üretmek olmalıdır. Bulunan coğrafyanın damak lezzetine uygun veya özellikle misafirlerinize tattırmak istediğiniz özel lezzetler varsa, ikram menünüze özel isteklerle ekletebilirsiniz.
Fuar Standı’nda İkram Şart Mıdır?
Yazının başlarında nasıl misafirlerimizi iyi ağırlamamız gerektiğinden bahsetsekte unutulmaması gereken bir gerçek vardır ki; ” Misafir, umduğunu değil bulduğunu yer.” Burada söylemek istediğimiz tam olarak, bütçe ile ilgilidir.
Zor koşullarda devlet destekli, bütçe arttırdığınız ve büyüme hedefi ile geldiğiniz bir fuar organizasyonunda, kimsenin sizi ayıplamaya hakkı yoktur. Böyle bir durumda, verdiğiniz ürün veya hizmetlerin kalitesi ile yaklaşımınızla yine öne çıkabilirsiniz.
Bu doğrultuda Sophokles’in ” Kader, harekete geçmeyen kişiye asla yardım etmez.” sözüyle yazımızı bitiriyor ve katılacağınız yurtiçi ve yurtdışı tüm fuarlarda, sizlere başarılar diliyoruz. Aslında bu konuların içeriği, “Stand Nasıl Yapılır?” sorusunun da bir kısmının cevabıdır.